top of page
Frågor & svar

 

Om jag blir medlem, kan jag meditera hur mycket jag vill?

 

Ja, som medlem kan du meditera hur mycket du vill antingen på vårt center på Gästrikegatan 8 i Stockholm eller hemifrån online via Zoom. Vi har öppet måndag till torsdag samt lördag och söndag kl 9-21. Du bokar enkelt in ditt tillfälle genom att exempelvis skicka oss ett sms. Våra guidade gruppsessioner online kan du ansluta till utan föranmälan.

 

Hur går en kostnadsfri introduktion till?

 

Introduktionen är ett opretentiöst möte där du får träffa en av våra guider. På introduktionen presenterar guiden närmare vad meditationen går ut på och vad du kan uppnå. Du får givetvis även möjlighet att ställa alla frågor som du har. Du bokar din kostnadsfria introduktion här.

Du väljer om du vill ha din introduktion på centret eller online via Zoom. 

 

Hur går ett meditationstillfälle till i praktiken? Kan jag meditera online hemifrån?

 

Meditationen är vägledd och mycket enkel.

Vi erbjuder vägledda sessioner såväl online via Zoom som på vårt center på Gästrikegatan 8 i Stockholm. Inledningsvis är sessionerna individuella. När du känner dig bekväm med metoden kan du även ansluta till våra gruppsessioner online. Du kan dock alltid boka individuella sessioner vid behov, även som erfaren meditatör.

 

Du sitter bekvämt och gör meditationen med ditt sinne enligt de enkla instruktioner du får. Meditationen är inte fysiskt krävande och är heller inte fokuserad på andning eller mantran. Guiderna på centret följer dig genom hela din meditationsresa och gör sitt yttersta för att du ska få en positiv meditationserfarenhet.

 

Är det drop-in?

 

Som medlem kan du meditera när du vill under våra öppettider (kl 9-21 måndag-torsdag, lördag-söndag). Det är dock bra om du bokar in ditt tillfälle i förväg exempelvis genom att skicka oss ett sms. För de guidade gruppmeditationerna online krävs ingen föranmälan.

 

Hur ofta bör jag meditera?

 

Precis så mycket eller lite du vill. Vi uppmuntrar medlemmarna att meditera så mycket som möjligt för att snabbare se resultat. Men vårt främsta syfte är att du ska vara lycklig, och det innebär att du själv väljer den hastighet som ger balans och harmoni i ditt liv.

 

Är tidigare erfarenhet av meditation ett krav?

 

Nej. Metoden är utformad för att vara tillgänglig för alla, oavsett utbildningsnivå, ålder, tidigare erfarenheter av meditation m.m. Det finns exempel på barn som börjat meditera redan i sexårsåldern utan några problem att följa metoden.

 

Vilken tradition vilar denna meditation på?

 

Till skillnad från andra meditationsmetoder som vilar på specifika, gamla traditioner, är denna meditation tämligen ny. Den började i Sydkorea 1996 efter att en man som heter Woo Myung hade uppnått fullständig upplysthet. Han utarbetade sedan en metod för att även andra ska kunna bli upplysta om Sanningen.

 

Grundaren till meditationen tillhandahåller instruktioner för hur meditationen ska guidas, men varje center bedrivs på självständig basis. Det är genom enskilda människors arbete att sprida meditationen och dela med sig av sina erfarenheter som denna meditation – och det hopp för mänskligheten som den innebär – kan växa.

 

Hur många center finns det runt om i världen?

 

Det finns för närvarande omkring 350 center i 44 länder runt om i världen. Nya center tillkommer hela tiden.

 

Hur drivs centret?

 

Centret drivs som en ideell förening. På internationell basis anordnas regelbundet konferenser och retreater. Det största centret finns i Sydkorea.

 

Är denna meditation en religion?

 

Nej. Den här metoden är religionsöverskridande; den som mediterar kommer inom sig att upptäcka att alla religioner har samma bas. Meditationen handlar därför inte om att “tro” på något, några livsregler eller dogmer. Den handlar om att – inom sig själv – upptäcka och leva som sanningen.

 

Vilka medlemskap har ni och vad kostar det?

 

Vi erbjuder både kortare och längre medlemskap.

  • 12 månaders medlemskap kostar 1000 kr per månad. Ungdom (<26 år) och pensionär betalar 600 kr per månad.

  • 6 månaders medlemskap kostar 1100 kr per månad. Ungdom (<26 år) och pensionär betalar 700 kr per månad.

  • 3 månaders medlemskap kostar 1200 kr per månad. Ungdom (<26 år) och pensionär betalar 750 kr per månad.

  • 1 månads medlemskap kostar 1500 kr. Ungdom (<26 år) och pensionär betalar 900 kr.

Medlemskapet berättigar dig till obegränsad meditation, undervisning och stöd.

Du betalar enkelt med kort, Swish, kontant eller bankgiro.

Varför kan jag inte köpa enstaka sessioner?

För att vårt sinne ska bli sanning krävs det tid och tålamod. Av den anledningen ger vårt medlemskap tillgång till obegränsat antal guidade sessioner under medlemskapets giltighet. På det sättet kan du snabbt bygga upp en effektiv meditationsrutin, vilket krävs för att uppnå varaktiga resultat.

 

Om du är nyfiken på vår meditation, rekommenderar vi att bokar en kostnadsfri introduktion. Du kommer då att få en bra uppfattning om vad meditationen handlar om. Vi har vissa gratissessioner, dels sådana som sker via vårt europeiska samarbete Europe Meditation, dels vår veckovisa session Better Sleep Meditation.

Välkommen på introduktion

Introduktionen ges på vårt center eller online via Zoom. Introduktionen är kostnadsfri.

bottom of page